Τετάρτη, Αυγούστου 30, 2006

ΑΝΤΙΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝ 1945-1949 ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΣ

Το παρακατω κειμενο το εβαλα το wikipedia αλλα μου το "εκοψαν"
Τυχεροι εσεις ομως θα το διαβασετε...

Αντισυμμοριακος αγων ήταν ο επίσημος τίτλος των αψιμαχιών εν αρχή και κανονικών πολεμικών συρράξεων εν συνεχεία μεταξύ του Ελληνικού στρατού της Ελλάδος (που είχε δημιουργηθεί μόλις το 1945 μετά την αποχώρηση των γερμανών απτήν Ελλάδα) και των κομμουνιστών (Βούλγαροι, Αλβανοί, Γιουγκοσλάβοι και κυρίως μέλη του ΕΑΜ και ΚΚΕ υπό την καθοδήγηση του Τίτο).
Οι κομμουνιστικές δυνάμεις λόγω της προπαγάνδας του ΚΚΕ ότι αυτό αποτέλεσε το μόνο αντιστασιακό πυρήνα στην Ελλαδα (αν και κατά βάση το ΕΑΜ ποτέ δεν αντιστάθηκε στους Γερμανούς) και της δράσης του ΕΑΜ εναντίον των υπολοίπων αντιστασιακών οργανώσεων (ΕΔΕΣ Ναπολέοντα Ζέρβα κτλ) τις οποίες εξόντωσε ή διέλυσε είχαν φθάσει μέχρι το 1944 να έχουν μεγάλη επιρροή στην Ελληνική επαρχία και κυριαρχούσαν πέραν από κάποια μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσ/νικη, Πάτρα κτλ).
Παρολες τις επιπόλαιες κινήσεις του Γ Παπανδρέου να προσεγγίσει το ΚΚΕ για κυβέρνηση συνεργασίας οι κομουνιστές στα τέλη του 44 αρχές 45 έριξαν τις μάσκες και προσπάθησαν να εγκατασταθούν στην εξουσία με τη βία αλλά απέτυχαν χάριν στην επέμβαση Ελληνικών και ξένων δυνάμεων (ακόμα ο πόλεμος δεν είχε λήξει και δεν είχε γίνει η μοιρασιά του κόσμου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ). Μεγαλη συμβολη ειχαν στην νικη τα αγαπητα Ταγματα Ασφαλειας Αθηνων που χαριν στην ανδρεια, αυταπαρνηση και αγαπη τους για την Ελλαδα (που δεν ηθελαν να την δουν υποδουλη μπολσεβικων - αν και δυστυχως οι θυσιες τους πηγαν χαμενες οταν η πατριδα μας κατακλυσθηκε απο την πασοκικη λαιλαπα), που τοσο πολυ εχουν μειωθει και σπυλωθει ενω η προσφορα τους στο εθνος ηταν τεραστια σε ολο το διαστημα 1941-1949.
Το 1945 κύλησε με την αναδιοργάνωση του ΕΣ και από 1946 ξεκίνησαν επιχειρήσεις εκκαθάρισης της υπαίθρου.
Δεδομένο την εκ του μηδενός δημιουργία του ΕΣ και της ενίσχυσης των συμμοριτών από τα βόρεια κομμουνιστικά κράτη (Αλβανία, Γιουγκοσλαβία και Βουλγαρία ελάχιστη βοήθεια από τη Ρωσία η οποία λόγω τήρησης ισορροπιών αποστασιοποιήθηκε γρήγορα) με ποικίλους τρόπους από εκπαίδευση προσωπικού και στελεχών παροχή εξοπλισμού και εξασφάλιση ασύλου πέρα απτά Ελληνικά σύνορα σε περίπτωση αποτυχίας των επιχειρήσεων ο πόλεμος έλαβε μεγάλη έκταση καθώς σχεδόν όλη η Ελληνική ύπαιθρος είχε "μολυνθεί" από τον σλαυοσυμμοριτισμο.
Μετά από νέες εποποιίες ξανά στα βουνά της Ηπείρου (Γραμμος Βίτσι) ο Ελληνικός Στρατός νίκησε τους κομμουνιστές (σλάβους και προδότες συμμάχους τους) και εξασφάλισε στην Ελλαδα μια θέση στην δύση μακριά από το σιδηρούν παραπέτασμα.
Οι συνέπειες τους συμμοριτοπόλεμου και της κυριαρχίας του ΚΚΕ ΕΑΜ στην ελληνική επαρχία ήταν τραγικές και η Ελλαδα συνέχισε να πολεμά όταν οι "σύμμαχοι" της ανοικοδομούνταν.
Ο ΕΣ κατόρθωσε (έστω και σε μικρότερη κλίμακα) αυτό που απέτυχε να κάνει η Βερμαχτ και τα ΣΣ να νικήσει τους σλάβους δηλαδή και να αποσοβήσει (τουλάχιστον για λίγο και μόνο στην Ελλάδα) τον σοβιετικό κίνδυνο, αν είχε γίνει η νίκη στο Βορρά όπου χιλιάδες Ευρωπαίοι εθελοντές μάχονταν στα Βαφεν ΣΣ εναντίον του κομμουνισμού η τύχη του κόσμου θα ήταν διαφορετική και ίσως καλύτερη (σίγουρα όχι χειρότερη)...


Βεβαια το σπουδαιοτερο δεν ειναι η νικη και η αποφυγη του κομουνιστικου κινδυνου αλλα οτι για αλλη μια φορα Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ εναντιον καθε αντιξοοτητος πολεμησε και νικησε κανοντας το καθηκον του προσθετοντας νεες δοξες στην ηδη μεγαλη λιστα Πολεμικων ΕΠιτυχιων και αποδειξε οτι ειναι ετοιμος να αμυνθει εναντιον πασης απειλης εσωτερικης και εξωτερικης.

Και επειδη οι απειλες δεν τελειωνουν να εισθε ετοιμοι να φανειτε ανταξιοι των προγονων σας.




Ετικέτες , , ,

4 Comments:

Blogger ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ said...

θα θελατε να επεξηγησετε τι εννοειτε ή απλα γραφετε οτι σας κατεβει

4 Σεπτεμβρίου 2006 στις 2:25 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Διαφήμιση στην πάρτη του κάνει αυτός, τον έχω πετύχει κι αλλού...

5 Σεπτεμβρίου 2006 στις 10:10 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Τότε να πεθάνει. Πρέπει να πληρώσει αγγελιόσημο και τα νόμιμα διαφημιστικά τέλη, διαφορετικά θα τον ανατινάξω σα φουρνέλο ναούμ.

6 Σεπτεμβρίου 2006 στις 3:16 μ.μ.  
Blogger ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ said...

οντως λοιπον ας πεθανει διοτι ειναι τιποτενιος και μαλλον κιναιδομπολσεβικος
αισχος αμαβρωνουν με την παρουσια τους το ωραιο μου μπλογκ και μειωνουν τους αγωνες μου

6 Σεπτεμβρίου 2006 στις 9:43 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home