Τετάρτη, Ιανουαρίου 31, 2007

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΑ



Ο εθνικος κυβερνητης Ιωαννης Μεταξας δολοφονηθει την 29η Ιανουαριου το 1941.
Για την δολοφονια του μεταξα και αλλα για την ζωη του μπορειτε να μαθετε στη βιογραφια του "ΠΟΡΕΙΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ" στις εκδοσεις λογχη.
Εδω παραθετω την περιγραφη της κηδειας του

Η κηδεία

Την τραγικήν αλλά και μεγαλειώδη κηδεία του περιέγραψε η εφημερίς "Ελληνικόν Μέλλον" της 1ης Φεβρουαρίου 1941: "...Γυναίκες, ηλικιωμένοι και νέαι, γέροντες και νέοι, μικρά παιδάκια, οι ένδοξοι τραυματίαι μας, ανάπηροι των παλαιών πολέμων και κόσμος πάσης τάξεως, προσήρχοντο δια να κλαύσουν τον νεκρόν Εθνικόν Κυβερνήτην. Η διέλευσις των τραυματιών μας, προκαλεί ρίγη συγκινήσεως και εις την διέλευσιν των, ο κόσμος αποκαλύπτεται με σεβασμόν.

Ο Ουρανός βαρύς, πένθιμος. Οι εξώσται των οικιών έκ των οποίων θα, διήρχετο η πομπή, είχον καταληφθεί ασφυκτικώς από ενωρίς και κόσμος άπειρος είχε κατακλύσει τα πεζοδρόμια. Η οδός Μητροπόλεως είχε καταληφθή μέχρις ασφυξίας, τα πεζοδρόμια της πλατείας Συντάγματος επίσης. Η οδός Γεωργίου του Α' κατακλύζεται από ανθρωποπλημμύραν. Είναι τα ίδια πλήθη τα οποία συνεκεντρούντο, προ μηνός μόλις, δια να ζητωκραυγάσουν, δια ν' αποθεώσουν τον Εθνικόν Κυβερνήτην, οσάκις εξήρχετο δια να αναγγείλει νέαν ηρωϊκήν νίκην του Στρατού μας.

Ασφυξία επίσης υπήρχε προ του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτου, εις τα πεζοδρόμια της Λεωφόρου Αμαλίας, της Λεωφόρου Συγγρού, της οδού Αναπαύσεως μέχρι του Ά Νεκροταφείου.

Χιλιάδες λαού επίσης παρηκολούθησαν την νεκρικήν πομπήν από την ταράτσα των Παλαιών Ανακτόρων, των ξενοδοχείων "Μεγάλη Βρεταννία" και "Βασιλεύς Γεώργιος" και των διαφόρων πολυκατοικιών. Και όσοι δεν εύρισκαν καλυτέραν θέσιν κατέλαβον και τα πεζοδρόμια της οδού Ερμού.

Η νεκρώσιμος ακολουθία ήρχισεν αμέσως μετά την άφιξιν του Βασιλέως εις το τέλος δε αυτής ο Πρωθυπουργός κ. Α. Κοριζής αποχαιρέτησε τον Μέγαν Νεκρόν.

Τα πλήθη αναμένουν εν σιγή ολόκληρους ώρας. Και την νεκρικήν σιγήν περί την 4.25 μ.μ. διακόπτει έξαφνα το πένθιμον εμβατήριον του Σοπέν. Η εκφορά του Μεγάλου Νεκρού της Ελλάδος αρχίζει και η νεκρική πομπή ανέρχεται την οδόν Μητροπόλεως.

Που και πού ακούονται λυγμοί γυναικών. Τα μάτια όλων, χιλιάδων λαού, των αλληλομισούμενων και αλληλοσπαρασσόμενων μέχρι προ 5ετίας, και οι οποίοι συνεφιλιώθησαν χάρις εις τον Συμφιλιωτήν Μεταξάν, είναι γεμάτα δάκρυα.

Τραυματίαι σπαράσσονται επί τη θέα του φερέτρου, του περικλείοντας την σορόν του Μεγάλου Έλληνος. Της νεκρικής πομπής προηγείται δύναμις αστυφυλάκων οι οποίοι βαδίζουν με αργόν πένθιμον βήμα. Εις αρκετήν απόστασιν απ' αυτών ακολουθεί η Φιλαρμονική της Δ/σεως Πρωτευούσης, κατόπιν η μουσική του Ναυτικού έπειτα η της Φρουράς Αθηνών και τέλος η των Ταγμάτων Εργασίας. Ακολουθούν οι τυμπανιστές σαλπιγκταί της Ε.Ο.Ν.

Μετ' αυτούς έρχονται τιμητικά αποσπάσματα χωροφυλάκων, αστυφυλάκων και πυροσβεστών. Κατόπιν εις αρκετήν απόστασιν, ναυτικόν άγημα και έπειτα απόσπασμα σμηνιτών. Κατόπιν παρελαύνει απόσπασμα Άγγλων σμηνιτών και δεύτερον απόσπασμα Αγγλικού αντιαεροπορικού συντάγματος.

Μετά τμήμα φαλαγγιτισών και φαλαγγιτών και τμήμα Ταγμάτων Εργασίας.

Μετά το πρώτον μέρος της πομπής φέρονται υπό στρατιωτών, οι στέφανοι των Αρχηγών των ξένων Κρατών.

Μετά την εκκλησιαστικήν πομπήν εν μέσω διπλού στίχου Ευελπίδων με τα όπλα υπό μάλης εμφανίζεται αξιωματικός κρατών επί προσκέφαλου τα παράσημα του Μεγάλου Νεκρού. Εις μέσον αυτών ήτο ο Μεγαλόσταυρος του Σωτήρος.

Κατόπιν, προχωρεί αργά ένα τρακτέρσυρον τηλεβόλον. Επί του κιλλίβαντος του τηλεβόλου το δρύινον φέρετρον με το νεκρόν του Εθνικού Κυβερνήτου.

Προς χαιρετισμόν, ακούεται αίφνης ένα παράγγελμα. Οι φαλαγγίται και αι φαλαγγίτισαι υψώνουν την δεξιάν και απευθύνουν προς τον νεκρό Πατέρα των, τον τελευταίον χαιρετισμόν. Τα μάτια των όμως είναι αδύνατον να συγκρατήσουν τα δάκρυα και λυγμοί ακούονται από το πλήθος.

Όταν η σορός έφθασε προ του Γενικού Στρατηγείου, η πομπή εσταμάτησε. Και εκεί εψάλη τρισάγιον. Ή σκηνή είναι απιστεύτως συγκινητική. Ο κόσμος θρηνεί και κόπτεται.
Εις το νεκροταφείον, εις τας 6:10, αφού εψάλη η τελευταία επιμνημόσυνος δέησις, μία ομοβροντία ερρίφθη από την τιμητικήν φρουράν που τον συνόδευσε μέχρι της τελευταίας του κατοικίας του οικογενειακού του τάφου, εντός του οποίου ο ίδιος ηθέλησε να ταφεί. Αμέσως όλες εκείναι αι χιλιάδες του λαού που τόσην ώραν έμενον σιωπηλοί, παρακολουθούσαν την σκηνήν της ταφής, εξέσπασαν εις λυγμούς.

Εις εκτέλεσιν παλαιάς επιθυμίας του Αρχηγού, εις το φέρετρον αυτού ετέθη η πολεμική σπάθη του, την οποίαν έφερε εις τας εκστρατείας. Η σπάθη αύτη συνετάφη μετ' αυτού".



Πεθανε με το σπαθι του μη θελοντας τιποτε αλλο που να δειχνει την λαμπρη ζωη του (και ηταν πολλα) αποδεικνυοντας οτι η δοξα στη μαχη και η ανδρεια ειναι το μεγαλυτερο κατορθωμα για εναν αντρα περα απο πολιτικη κοινωνικη επαγγελματικη επιστημονικη καταξιωση
Ετσι και ο αρχαιος Αισχυλος εγραψε ο ιδιος για τον ευατο του και ζητησε να το βαλουν στην επιτυμβια στηλη του για τη συμμετοχη του στη μαχη του μαραθωνα (οπως επισης και στη ναυμαχια του αρτεμισιου και της σαλαμινας) εναντιον των βαρβαρων και οχι για τις τραγωδιες που τον εκαναν διασημο διδοντας βαρυτητα στην μαχη στον πολεμο στην ανδρεια πανω απο ολα

«Αισχύλον Ευφορίωνος Αθηναίον τόδε κεύθει μνήμα καταφθίμενον πυροφόροιο Γέλας - αλκήν δ' ευδόκιμον Μαραθώνιον άλσος αν είποι και βαθυχαιτήεις Μήδος επιστάμενος».

(«Τον γιο του Ευφορίωνα τον Αθηναίο Αισχύλο κρύβει νεκρόν το μνήμα αυτό της Γέλας με τα στάρια - την άξια νιότη του θα ειπεί του Μαραθώνα τ' άλσος κι ο Μήδος ο ακούρευτος οπού καλά την ξέρει».)

Ετικέτες , ,

9 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Μίλησα με έναν συνάδελφο για σένα στην δουλεία και μετά απο πολλές κουβέντες μου, έγραψε και μου ζήτησε να σου στείλω το πάρον κείμενο:
Αγαπητέ Εωσφόρε Χρυσαυγέ,
Μετά απο πολύωρη και ανώριμη σκέψη αποφάσισα να επικοινωνίσω με την παγκόσμιου φήμης ελληνικής μπάντα που αυτοαποκαλούνται Τρισκατάρατοι. Είναι δυνατον τέτοιου επιπέδου κιθαρίστας σαν εμένα να χαραμίζεται έτσι, με τόσα σημαντικά πράγματα που έχει να προσφέρει στην μουσική του;Γι'αυτό και αν με δεχτειτε υπόσχομαι, με την μοναδική κιθαριστική τεχνική μου, το αστείρευτο ταλέντο και χιούμορ μου, την αξεπέραστη χαζομάρα μου και τα πέντε γραμμάρια πρέζα που έχω στην κολοτσεπή μου, να εκσφενδονίσω αυτη την μπάντα πιο ψηλά απο το γαλάζιο του ουρανού και πέρα απο το φώς αυτού του κόσμου, στον θρόνο του χέβι μέταλ απο άπου θα βλέπουμε όλα αυτά τα ασήμαντα, αξιολύπητα και μικροπρεπή ανθρώπινα όντα. Μόνο εμείς και ο παντοδύναμος θεός ΩΝΤΙΝ.

Ο φίλος σου,
ο Σατανοπροσκυνητής!

Αναμένω με αγωνία την απαντησή σου.

5 Φεβρουαρίου 2007 στις 10:29 π.μ.  
Blogger ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ said...

αγαπητε σατανοπροσκυνητη
το οτι υπαρχουν ακομα απειρα ποιηματα μας που δεν εχουν μελοποιηθει και υπηρχαν σκεψεις για επανενωσει για την κυκλοφορια ενος νεου αλμπουμ ειναι γεγονος
τωρα καταποσον μπορουν τριτοι να μπουν στο συγκροτημα ειναι δυσκολο θεμα γιατι ειναι καπως προσωπικο και δεν νομιζω ουτε να δεχτουμε νεο αιμα ουτε να εισαι καλυτερος μουσικος
αυτο που μπορει να γινει ειναι στο αλλο μου συγκροτημα τους σειτανς ντεθ - που παιζουν σατανιστικο χεβι μεταλ - που παντα ειχα σιζον μουσικους να γινει κατι
δυστυχως δεν εχω βαλει ακομα στο ιντερνετ για να μπορεσεις να απολαυσεις τα 3 ντεμον μου
αλλα το συζηταμε
αν εχεις δειγμα δουλειας και μπορω να το ακουσω θα ηθελα να σε δω τι κανεις και αν εισαι οντως καλος μεταλοναζιστανιστης τοτε ευχαριστως να συνεργαστουμε και να παρεχουμε τεχνη στον κοσμο

5 Φεβρουαρίου 2007 στις 11:54 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Μην ξεχνάς την και την τέχνη των ποιημάτων. Έχω επανειλλημένα εκφράσει το θαυμασμό μου για τα ποιήματά σου. Περιμένω ανυπόμονα τα επόμενα. Μην ξεχνάς ότι κι αυτά προσφέρουν γλυκειά ναζιστική και σατανιστική επιμόρφωση όχι μόνο σε εμάς που αναγνωρίζουμε και κομμάτια της δικής/ού μας προσωπικότητας/εαυτού, αλλά και στα γουρουνομουνόπανα αριστερο-χριστιανο-καθίκια που θα τα διαβάσουνε και ίσως μερικοί να καταλάβουν τα λάθη τους και να αλλαξοπιστήσουν επιτέλους.Πουδεντοπολυβλέπω. Παρ' όλα αυτά εγώ - και είμαι σίγουρος κι άλλοι που ίσως δεν το λένε - περιμένω κι άλλη ποίηση...

5 Φεβρουαρίου 2007 στις 4:02 μ.μ.  
Blogger ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ said...

γενναιοι μου κανω οτι μπορω και χεβι μεταλ και ναζισμο και σατανισμο αντικομουνισμο αντιχριστιανισμο αντιομοφυλοφιλια τεχνη το καθε τι αλλα πρεπει να λαβατε υποψιν κατι πολυ βασικο
ΕΙΜΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΣ
δεν θελω να κανω τιποτα
μακαρι να ειχα μια γραμματεα (με βυζαρες) να τις εβαζα να κανει δουλειες για το μπλογκ (και το καυλι μου στις τρυπουλες της)
δυστυχως δεν εχω οποτε θα αργησουν παρολαυτα καποια στιγμη ολα θα γινουν (αν δεν πεθανω απο αηδια για τη βλακεια του κοσμου)
υπομονη
εσεις να εισθε ναζι να ακουτε χεβιμεταλ και ολα θα ερθουν

5 Φεβρουαρίου 2007 στις 6:50 μ.μ.  
Blogger Stormrider said...

αγαπητέ ressuractor,

σε προηγούμενο post σου είχες κατηγορήσει τον Robert Howard επειδή αυτοκτόνησε... αυτό όμως δεν έκανε ο Μεταξάς κι ο Χίτλερ;

9 Φεβρουαρίου 2007 στις 11:14 π.μ.  
Blogger ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ said...

ας διευκρινισω τα εξης
ο μεταξας αν και δεν αυτοκτονησε
η καθιερωμενη γνωμη ειναι οτι αρρωστησε και πεθανε ενω νεα ιστορικη ερευνα δειχνει οτι πιθανον δολοφονηθηκε απο τους αγγλους
οποτε παει το ενα (πιθανον να αναφερεσται στον διαδοχο του μεταξα αλεξανδρο κορυζης για τον οποιο ομως αρχιζει να αμφισβητειται η πιθανοτητα αυτη και ομιλουν για δολοφονια (απο τους αγγλους και ο ιδιος μιας και παρατηρηθηκαν κοινα συμπτωματα)
οσον αφορα τον κο χιτλερ η αυτοκτονια του ηταν η επιβεβαιωση του τελους και της ηττας των ονειρων και σχεδιων
οπως απεδειχθει το μενος των εβραιοκινουμενων συμμαχων και εχθρων οπως φανηκε με την ψευδοδικη της νυρρεμβεργης καλυτερα αυτο παρα ο διασυρμος που υπεστησα αλλα μελη
βεβαιως και εγω δεν συμφωνω με την αυτοκτονια αφου θα μπορουσε καλλιστα να πολεμησει σαν απλος στρατιωτης χωρις διακριτικα και να πεσει γενναιως (αυτο θα εκανα εγω) αλλα μαλλον χρησιμοποιησε την αυτοκτονια για να δειξει στον εχθρο οτι παρολου που εχασε δεν θα του εδινε την ευκαιρια να κομπασει μπροστα του
φυσικα ο χαουαρντ δεν ειχε κατι τετοιο υποψιν απλως δεν μπορουσε να συμβιβαστει με την εποχη και τις συνθηκες (οπως πολλοι αλλωστε) αλλα αντι να συνεχισει και να ζει μεσω των εργων του δεν αντεξε και πεθανε
θεωρω οτι οι δυο θανατοι δεν εχουν πολλα κοινα γιατι ο ενας δειχνει παραιτηση ο αλλος αμφισβητηση
τελος εγω δηλωνω οτι δεν ειμαι υπερ της αυτοκτονιας τη θεωρω λαθος και πραξης δειλιας (διαφωνω επισης και με το θανατο του σωκρατη που επελεξε να μεινει απτο να φυγει και να υποκυψει στην γνωμη των κατσιβελων που τον ζηλευαν και τον μισουσαν)

9 Φεβρουαρίου 2007 στις 11:43 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Αγαπητέ φίλε ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ.

Ο Σατανισμός είναι θρησκεία της απολυτής σεξουαλικής ελευθερίας και δεν κατακρίνει την ομοφυλοφιλία.

Όσον άφορά τον Μεταξά ακουσα ότι είπε το όχι επειδή ήταν οι Εβραίοι από πίσω του.
Ο Χίτλερ όμως ήταν φιλέλληνας διοτι έκανε πόλεμο εναντι στους Εβραίους.

Φιλικα Lilithel.forumup.gr

16 Μαρτίου 2007 στις 3:36 μ.μ.  
Blogger ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ said...

αγαπητε σατανισμε
αρχικως να σου πω οτι θα σου αφιερωσω ενα αρθρο οπου θα εκθετω τις αποψεις μου για το σατανισμο υπο το πρισμα των νεων αποκαλυψεων σου
βασικα να πω οτι δεν γνωριζω ο μεταξας να ειχε σχεσεις με εβραιους και να τον επηρρεαζαν σημαντικα ή οτι οι εβραιοι ειχαν συμφεροντα να μην πουν οι του αξονος στην ελλαδα αφου μετεπειτα μεσω του μπολσεβικισμου κατορθωσαν (σχεδον) να κανουν νεο κρατος με πρωτευουσα την αγαπημενη τους θεσσαλονκη και βασικο δογμα τον κομμουνισμο
ο χιτλερ αγαπουσε τον ελληνισμο και οχι τους ελληνες ελεγε καποιες παχιες κουβεντες για αρχαια ελλαδα αλλα στο δια ταυτα μονο η ελλαδα περασε λιμους και και ειχε αναλογικα τους περισσοτερους θανατους (μετα τους σοβιετικους) οποτε επειδη τα λογια ειναι αερας και οι πραξεις μενουν ας κρινουμε απο τις πραξεις και εντελει ουτε τους εβραιους κυνηγησε τοσο αφου ολοι οι πλουτοκρατια πηγε αμερικη και εφαγε οσους δεν προλαβαν να την κανουν
τελος η ερωτικη ελευθερια να αγαπας το σωμα σου και το σωμα του ετερου φυλου να μην εχεις κομπλεξ και γενικα να απολαμβανεις τον ερωτα σιγουρα δεν εμπερικλειει και ανωμαλα πραματα γιατι ειδαλως να βαλουμε κοπρολαγνεια κτηνοβασια κτλ
εχει μεγαλη διαφορα η ελευθερια απτην ανωμαλια

16 Μαρτίου 2007 στις 4:13 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Σημειωση αλλαξα το ονομα απο Satanisos σε Lilithel

Αγαπητέ Φίλε Εωσφορε Χρυσαυγε δεν θέλω να γίνομε δικηγόρος στο θέμα της Σεξουαλικής αντίληψής των άλλων έξαλλου είναι ελεύθεροι να εκφράσουν τα ένστικτα τους έτσι όπως επιθυμούν, αυτό είναι και η βασική ιδεολογία για τον Σατανισμό.
Ο Hellraiser λέει κατι σοφό: ότι "η κόλαση είναι ο κόσμος με τις άπειρες ηδονές" και πραγματικά αυτό το κατανοώ πάνω στην Γη (μπορεί και ίσως σε άλλα μέρη μέσα στο σύμπαν).
Αυτό είναι η Κόλαση, το κέντρο αυτού του κόσμου είναι η προσωποποίηση των σφοδρών επιθυμιών που αναστέλλει τις πνευματικές αυταπάτες, τα ένστικτά έχουν πολλές μορφές, πολλοί έχουν μάθει να μεταφράζουν την φύση σύμφωνα με την δίκια τους φύση, με όλον τον σεβασμό θεωρώ ότι δεν υπάρχει ανώμαλο αυτές είναι έννοιες για να εξηγήσει ο άνθρωπος κάτι που δεν είναι στην ίδια αντίληψη με την δίκια του. Ο κόσμος έχει τόσες ηδονές που δεν έχει γνωρίσει ο άνθρωπος στην Ζωή του, το κέντρο αυτού του κόσμου είναι ο Σατανάς.

Όσον άφορά τώρα τον Χίτλερ τον θεωρώ έναν παν έξυπνο άνθρωπο, σταθερό, ένας άνθρωπος που αντιπροσωπεύει την καταστροφική πλευρά του ανθρώπου έτσι ώστε μέσα από την καταστροφή να δημιουργηθεί ένας κόσμος βασισμένος πάνω στην ένωση διανόησης και ενστίκτων, αυτή η ένωση δημιουργεί αυταρχικά χαρακτηριστικά, η τελική Υπεράνθρωπη φύση γεννιέται απο αυτην την ένωση και είναι Υπερανθρωπη σε σχεση με τον υπόλοιπο πλανήτη διότι αναπτύζει την πλεονεξία που οδηγεί στην υποδούλωση των Εβραίων, μπορεί και ίσως ολόκληρου του πλανήτη στο όνομά του Υπεράνθρωπου.
Ο Χίτλερ το ήξερε καλά αυτό και γι αυτό ο ίδιος έπραττε δια μέσου της απόκρυφης φύσης και γνώσης.

Φιλικά lilithel

18 Μαρτίου 2007 στις 11:23 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home