Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2009

25η ΜΑΡΤΙΟΥ




Μια συνεργασια ΧΑ ΛΣ και του υποφαινομενου για τον εορτασμο της παραπανω γιορτης
Καλλιο αργα παρα ποτε και μην ρωτησετε γιατι τωρα
ΕΡΙΜΙ

Ετικέτες

6 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Ναζί είναι εχθροί.
Επιτέθηκαν '40, 300.000 νεκροί από πείνα -50.000 από εκτελέσεις.
Επίθεσις αδικαιολόγητη.
Έλληνες είναι ηλίθιοι.
Αντί να ξεμουνιάσουν Ναζί σε Μακεδονικά όρη, προτίμησαν να στηρίζουν από '36 τσιράκι Ναζί, προδότη Μεταξά.
Έτσι, Ε.Σ. πλήρως ανεξόπλιστος.
Τώρα, Ναζί οικειοποιούνται ένδοξο παρελθόν Ελλήνων...
όπως παπάδες οικειοποιούνται το αυτό παρελθόν.
Ταμπελόβιοι, αφήσατε ένδοξο παρελθόν έθνους μου ήσυχο, αλλιώς αρπάξω Τιμημένο Πέλεκυ.
Αστειεύομαι, ασελγήσατε επί αυτού ίνα αρπάξω τον Πέλεκυ και κονιορτοποιήσω κρανίο σας.
Μ.Π.ΔΕΣΦΑ

15 Ιουνίου 2009 στις 4:29 μ.μ.  
Blogger ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ said...

αφου μιλας με στοιχεια να απαντησω καιγω ουτωπως
1 οι γερμανοι ηταν (και ισως ειναι ακομη ενδυναμει) ο ναζισμος ειναι ιδεολογια οχι πολυ καλη αλλα καλυτερη και εθιξε για πρωτη φορα καποια πραγματα αποκει και περα στο χερι μας ειναι να κανουμε την καταλληλη χρηση συμφωνα με τον χρονο και το χωρο
2 ορθον αλλα λογω επιπλεων του αποκλεισμου των αγγλων για να πληξουν τους γερμανους και εμμεσως εμας
3 απο πολλες αποψεις λαθος αλλα παραμενει γεγονος οτι εγινε
4 ...
5 ο μεταξας δεν ηταν ναζι ουτε προδοτης ειχε ως στρατιωτικο ιδεωδες το πρωσσικο-γερμανικο (δικαιως) αλλα ηταν ο μονος που εξοπλισε τον ΕΣ και το 40 δεν ημασταν εντελως αχρηστοι απλα δεν καταφερε να δημιουργησει αυυεντικη ελληνικη ιδεολογικη και μπασταρδεψε παλι οτι εκανε με τον χριστιανισμο κατι σαν χουντα ποιο σοβαρος
6 ολοι προσπαθουν να παρουν κομματι απο την ιστορια μας ειδικα αυτοι που δεν εχουν καθολου...

ΥΓ εισαι σοφος πρεπει να ερθω κερκυρα να τα πιουμε αγριως

15 Ιουνίου 2009 στις 4:48 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

1. Nαζισμός, ξενόφερτη ιδεολογία. Μ.Π.Δέσφα μελετά Πλάτωνα και Άγη (λακωνικά αποφθέγματα).
2. Σιχαμεροί Άγγλοι έπληξαν όχι εμμέσως αλλά ευθύτατα χώρα μας διότι είναι Κουφαλοκάργιολα και κομπλεξάρες με πάρτη μας (βλέπε Ελληνική Επανάστασις). Εμείς δε, καραηλίθιοι που τους ζαλωθήκαμε.
3. Πρωσσικό -Γερμανικό ιδεώδες είχε εν γένει Ε.Σ. (δικαίως). Περί ετοιμασιών δε, απαιτείται σοβαρή κουβέντα μετα παραθέσεως πλεροφοριών.
4. Έλα, προς αγρίαν πόσην
M.Π.Δέσφα

17 Ιουνίου 2009 στις 1:08 μ.μ.  
Anonymous sigse said...

"[...] και κομπλεξάρες με πάρτη μας (βλέπε Ελληνική Επανάστασις). Εμείς δε, καραηλίθιοι που τους ζαλωθήκαμε. "

Οι άγγλοι ήτανε που κόψανε κώλους στο Ναυαρίνο και γαμήσανε τον Ιμπραήμ, αλλιώς μπορεί και να έπερνε μέχρι τον α παγκόσμιο για να σκωθούν να φύγουν οι τούρκοι. Επίσης μας γλύτωσαν το 40 από τον Στάλιν, αν δεν επέμεναν οι Άγλλοι θα καταλήγαμε στην επιρροή αυτού του πούστη, και τώρα δεν θα είχε ούτε ωραία ελλαδίτσα ούτε σανι γκρις ούτε τίποτα, θα ήμασταν σαν τη βουλγαρία λέτσοι ξεφτίλες και ξεβράκωτοι, με τουριστικές ζώνες περιφραγμένες από το κόμα και άλλα τέτοια που γινότανε το 70 και το 80 στο ανατολικό μπλοκ.

"Έτσι, Ε.Σ. πλήρως ανεξόπλιστος."

Οι ιστορικοί λένε οτι το 40 ο μεταξάς είχε προετοιμάσει και μάλιστα με αρκετή οργάνωση και μυστικότητα τον στρατό για επίθεση των ιταλών, για αυτό και νικήσαμε. Οι κουμουνιστές θέλοντας να σφετεριστούν τον Ελληνοιταλικό πόλεμο και να τον παρουσιάσουν ως έναν αγώνα "κατά του φασισμού", έπλασαν μια ρομαντική εικόνα που παρουσιάζει τον μεταξά ως άκακο βλάκα και τσιράκι των ναζί, που είπε το όχι από αυθορμητισμό ή ακόμα και από την υποτιθέμενη πίεση που δέχτηκε από τον λαό.

Πέρα απ την πλάκα και τα παραμυθάκια για αφελείς όμως, ο μεταξάς ήξερε με τι είχε να κάνει, προετοιμαζόταν για πόλεμο με την ιταλία από κανά δυό χρόνια πριν. Όπως λέει και στο "Art of War" εκείνου του κινεζομόγγολου μαλάκα, όταν είναι να τα βάλεις με κάποιον ισχυρότερο σου κάνεις την πάπια ώστε να τον πιάσεις στον ύπνο. Από πίσω προετοίμαζε σχέδιο άμυνας και από μπροστά έκανε οτι δεν καταλάβαινε ποιος επιτέθηκε στο έλλη. Φυσικά οι πιο απονήρευτοι πιστευουν οτι ο μεταξάς ήτανε ένας βλάκας φασίστας που δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα και οτι νικήσαμε γιατί είχαμε παραπάνω "λεβεντιά" ή κάτι τέτοιο.

18 Ιουνίου 2009 στις 2:45 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

ΠΕΡΙ ΑΓΓΛΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ:
1. Τον Ιμπραήμ τον Ξέσκισαν οι Μανιάτες. Στις τρεις του απόπειρες για την κατάληψη της Μάνης έχασε περί τους 7.000 άνδρες.
2. Ο Ιμπραήμ έκανε αυτή τη μαλακία όχι επειδή ήταν μαλάκας (απαγορεύεται τακτικός στρατός να ορμάει στα βουνά για να αντιμετωπίσει οργανωμένες ορεινές κοινωνίες), αλλά επειδή δεν είχε άλλη επιλογή: η εξουσία του βρισκόταν πάντα στα όρια του στρατοπέδου του και υπέμενε δολιοφρορές από τους έλληνες πολεμιστές.
Η ναυμαχία του Ναυαρίνου ήταν ένα καπέλωμα των Χριστιανικών μεγάλων δυνάμεων προς εμάς, και μια πουστιά (επιτέθηκαν ουσιαστικά απροειδοποίητα) εις βάρος των αδελφών (τους) Ισλαμικών δυνάμεων.
Τέλος, η Ελλάς έγινε ανεξάρτητο κράτος το 1822. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία, αποδέχθηκε επίσημα τη νέα αυτή πραγματικότητα ως εξής: Το 1823 κατέληξε σε συμφωνία με μία άλλη χώρα, το Σουλτανάτο της Αιγύπτου, η οποία προέβλεπε ότι οι Αιγύπτιοι θα επιτίθεντο στην Πελοπόννησο με στρατό και στόλο και σαν αντάλλαγμα ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΤΟΥΣΑΝ. Επίσης, η Οθωμανική Αυτοκρατορία ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ καθώς και ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ.
Άρα λοιπόν, εάν οι Πελοποννήσιοι (και όχι οι Άγγλοι) δεν επικρατούσαν κατά του Ιμπραήμ, θα ήσαν υπόδουλοι στους Αιγυπτίους, και όχι στους Τούρκους.
Όλα αυτά βεβαίως δεν αναφέρονται, ή περνιώνται στο "ντούκου" στα βιβλία της ιστορίας διότι αυτά τα γράφει αγγλοαμερικάνικο χέρι.
Πολλοί νομίζουν ότι η σχολική ιστορία είναι έτσι γραμμένη για να στρέψει τα ελληνόπουλα προς τον κομμουνισμό ή προς τον εθνικισμό. Στην πραγματικότητα, είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να στρέφει τα ελληνόπουλα προς τον ραγιαδισμό: Προσπαθεί να τα πείσει οτι τα πάντα τα κάνουν οι "μεγάλοι" και "ισχυροί" και ότι εμείς, οι "κοινοί θνητοί" δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα, όσο και αν προσπαθήσουμε.
Το 1821 όμως, ΟΛΕΣ οι μεγάλες δυνάμεις δυτικά του Ινδού ποταμου (Ιερή συμμαχία -Οθωμανική Αυτοκρατορία, Σουλτανάτο της Αιγύπτου) τον ήπιαν και ρεύτηκαν.
Μ.Π.Δέσφα

20 Ιουλίου 2009 στις 11:12 π.μ.  
Blogger ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ said...

οτι τα σχολικα βιβλια ειναι κακα ειναι δεδομενο και οχι μονο για αυτο που λες αλλα και γιατι υπερτιμουν το ρολο της εκκλησιας αποσιωπουν βρωμικες περιοδους κτλ
το οτι ειματε κρατος οφειλεται αφενως στην προσπαθεια λιγων αγωνιστων που θυσιασαν οτι ειχαν και μετα μπηκαν στη μεση οι μεσαζοντες ημεδαποι αλλοδαποι και μας εκαναν να κινδυνευουμε να χασουμε για να αναγκαστουμε να ζητησουμε βοηθεια
η αγγλικη δυναμη στηριζεται στην διπλωματια του διαιρειν και βασιλευε επειδη δεν εχει ισχυρο στρατο και δεν επιθυμει να γινεται κακο σαν κρατος με πολεμους δρα παρασκηνιακως και κερδιζει περισσοτερα
γιατι και μας εδωσε δανεια με επαισχιντους ορους και μας πηραν οτι ειχαμε πολιτυμο απο θησαυρους και ιστορια και μας πουλησαν εκδουλευσει οτι μας εσωσαν και μας βοηθησαν με φιλελληνες και πετυχαν να φυγουμε απο γαλλους και ρωσους
ολα δικα τους με λιγους ρομαντικους και λιγα πλοια
εχει περασει η εποχη που η ελλαδα καθοριζε την μοιρα του κοσμου αλλα δεν μειωθηκε η αξια της περιοχης που βρισκεται
δεν παυουμε ομως να ειμεθα γενναιοι και να παμε κοντρα στις προβλεψεις των δυνατων και τους αναγκαζουμε να αλλαξουν τα σχεδια τους για να μας συμπεριλαβουν θελοντας και μη
ειναι μυστηριο πραμα η μελετη της ιστοριας γιατι συχνα καταληγεις σε συμπερασματα που δεν σου αρεσουν αλλα δεν πρεπει να παραποιεις την ιστορια απλα να αλαζεις την δικη σου οπτικη των πραγματων

20 Ιουλίου 2009 στις 5:12 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home