Τετάρτη, Απριλίου 05, 2006

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΗΠΕΔΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

Ενα ωραιο συνθημα χουλιγκανικο που ακουστηκε ομως εκτος γηπεδων σε αιθουσα πανεπιστημιου πριν τις φοιτητικες εκλογες.
Οι πολιτικες επιλογες των περισσοτερων ταυτιζονται με τις αποψεις τους για το ποδοσφαιρο. Δηλαδη δεν ενδιαφερονται για το πως και το γιατι φθανει να κερδισει (η ομαδα, το κομμα) το μονο που θελουν ειναι η πρωτια και ειναι διατιθεμενοι να αποδεχτουν οποια παρανομη πρακτικη για να τα καταφερουν φερνοντας ως δικαιολογια οτι ο "αλλος" εχει κανει χειροτερα και γενικα δεν γινεται να τον υποστηριξουν αφου ειναι κακος ενω οι δικοι του ειναι λιγωτερο.
Το μη χειρον βελτιστον που λεγανε οι αρχαιοι αν και εδω δεν νομιζω οτι ισχυει γιατι δεν προκειται για δυο διαφορετικα φαινομενα αλλα για ενα μαγαζι με δυο βιτρινες.
Στην πολιτικη οπως και στο ποδοσφαιρο οι πιο πολλοι ειναι με αυτους που κερδιζουν οι λιγοι υποστηριζουν τους υπολοιπους απο καποιους που συμπρωταγωνιστουν απλα χωρις ελπιδα εξουσιας μεχρι καποιους που απλα συμμετεχουν στο παιχνιδι απο βλακεια ή συναισθητισμο ή χαβαλε, ξεροντας οτι παντα θα ειναι εκτος, αλλα πλαθοντας ονειρα.
Ετσι ο οπαδος δικαιολογει τις παρατυπιες, ανικανοτητες, παρανομιες των δικων του επειδη αφενως οι αλλοι "κανουν" χειροτερα και αφετερου επειδη αμα ερθουν οι αλλοι ολα θα ειναι χειροτερα.
Εχουν φτιαξει στο μυαλο τους ενα ψευτικο κοσμο οπου οι ιδιοι υποστηριζουν το σωστο και βοηθουν το καλο της χωρας, του ποδοσφαρου... ετσι εχουν την συνειδηση τους ησυχη και εθελοτυφλουν για οτι ασχημο στραβο αδικο γινεται οταν ειναι πανω οι δικοι τους και κατακρινουν σκληρα τα ιδια αν γινουν απο τους αλλους.
Αυτη η κατασταση ευνοει αυτους που ειναι στην εξουσια γιατι εχουν αμεριστη συμπαρασταση απο τους οπαδους τους ενω αδιαφορουν για την κριτικη των υπολοιπων η οποια δεν τους ενδιαφερει γιατι ειναι απο ατομα εκτος του κυκλου συμφεροντων τους.
Ετσι ειναι ολοι ευχαριστημενοι ο λαος γιατι κανει το καλυτερο και οι αρχοντες γιατι περναν καλυτερα.
Σε μια κοινωνια οπου το ψεμα ειναι πιο αποδεκτο απο την αληθεια και ο παραλογισμος απο την λογικη ολα αυτα μπορουν να συμβαινουν και θα συμβαινουν οσο δεν αποδεχοσαστε την αληθεια και δεν αναλαμβανετε το βαρος των ευθυνων σας απεναντι στο συνολο και στον εαυτο σας. Οσο επιτρεπετε σε μεσαζωντες (κομματα, θρησκεια, ναρκωτικα, αλκοολ, ποδοσφαιρο κτλ) να διαχειριζονται την ζωη σας και επαφυοσαστε σε αυτους για την ευτυχια σας τοτε θα ειστε δεσμιοι τους και θα βγειτε ποτε απο το σκοταδι.
Για μενα η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εχετε χαραξει και χρυσωνει το γυμνο κορμι μου ενω ατενιζω τον κοσμο και τη ζωη ως ΙΣΟΣ, εχω βγει απο το σκοτος της βλακειας του ψευδους και του παραλογισμου και μαχομαι εναντιον ολων αυτων που επιδιωκουν να κρατουν ολους σας δεσμιους του κατωτερου εαυτου σας.
Εχετε προσωρινη ευθυνη για την δικη σας απελευθερωση απο τα δεσμα που σας επιβαλλουν και οι ιδιοι επιβαλλεται στον εαυτο σας.
Η ΝΙΚΗ ειναι ευφικτη ειναι κοντα φθανει να το θελησετε.
Αλλιως ΛΕΠΙΔΙ...

6 Comments:

Blogger european said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

14 Απριλίου 2006 στις 2:24 μ.μ.  
Blogger european said...

Αφού ρε φίλε ο Γιωργάκης είναι καθυστερημένος, θα διαλύσει τη χώρα. Γι' αυτό ψηφίζω ΝΔ. Τι να ψηφίσω, ΠΑΣΟΚ;;;

14 Απριλίου 2006 στις 2:27 μ.μ.  
Blogger european said...

Τι λε ρε φίλε, είσαι σοβαρός; Ο Κωστάκης είναι βλάκας, μας έχει γα%^&σει!!! ΠΑΣΟΚ ρε μούτρο!!!

14 Απριλίου 2006 στις 2:28 μ.μ.  
Blogger ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ said...

pragmati exete dikio giauto kai egw psnfizw ND avnkw sto PASOK alla eva eivai to komma
to KKE

14 Απριλίου 2006 στις 5:34 μ.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

... μπέρδεμα ...
Εγώ ψηφίζω ένωση κεντρώων - βασίλης λεβέντης or die.
Και ο βεργής είναι και γαμώ τα παλουκάρια...

11 Ιουλίου 2006 στις 5:03 μ.μ.  
Blogger ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ said...

ναι αλλα ο λεβεντης δεν ημπορει να σε διορισει (στο γλυκο δημοσιο) αλλα το πασοκ ναι

11 Ιουλίου 2006 στις 10:48 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home