Τετάρτη, Απριλίου 19, 2006

ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΦΛΩΡΟΙ



ΕΛΛΗΝΕΣ ή για την ακρίβεια «Hellenes». Ετσι ονομάζεται ένα κίνημα (;) που ιδρύθηκε πολύ πρόσφατα στη Φινλανδία, με μοναδικό σκοπό να πετύχει την απόσυρση από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον, που θα γίνει φέτος στην Ελλάδα, του συγκροτήματος Λόρντι, γιατί θεωρεί ότι παίζει «σατανιστική μουσική» και ότι «με τον προκλητικό τρόπο που θα εμφανιστεί στην Αθήνα θα είναι ντροπή για τη χώρα μας». Το συγκρότημα περιγράφεται ως «τερατώδες» και κυκλοφορούν φήμες στη Φινλανδία ότι τα μέλη του είναι πρώην πράκτορες της KGB, που εστάλησαν επίτηδες από τον Πούτιν, τον πρόεδρο της Ρωσίας, «για να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας».

ΤΟΜΙ ΠΟΥΤΑΑΝΣΟΥ είναι το όνομα του αρχηγού του συγκροτήματος. Εμφανίζεται επί σκηνής φορώντας μια φρικιαστική μάσκα (όπως και όλοι οι υπόλοιποι) και κρατώντας ένα ηλεκτρικό αλυσοπρίονο απειλεί να τεμαχίσει «όλους τους μαλάκες». Τέτοιους θεωρεί και τους ανασφαλείς, όπως τους χαρακτηρίζει, συμπατριώτες του, που έφτασαν μέχρι και την πρόεδρο της χώρας, την Τάρια Χαλόνεν, για να της ζητήσουν να κάνει χρήση του συνταγματικού της δικαιώματος να ασκήσει βέτο, απαγορεύοντας στους Λόρντι να εκπροσωπήσουν τη χώρα στη Γιουροβίζιον και να ορίσει εκείνη, στη θέση τους, ένα φολκλορικό συγκρότημα «ή έναν νορμάλ τραγουδιστή».

Η ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ αυτή ιστορία, λέει ο ηγέτης του συγκροτήματος, έχει αποκαλύψει «τη θλιβερή ανασφάλεια» μιας μικρής χώρας που η γλώσσα της ομιλείται μόνον από 6 εκατομμύρια ανθρώπους, «των οποίων η αίσθηση της ταυτότητας έχει στιγματιστεί από το ότι ήταν μέρος του Βασιλείου της Σουηδίας και της ρωσικής αυτοκρατορίας, μέχρι το 1917 που κέρδισαν την ανεξαρτησία τους». Οι περισσότεροι Φινλανδοί, προσθέτει ο Πουταάνσου, προτιμούν η χώρα τους να είναι γνωστή λόγω του Αϊ-Βασίλη παρά ενός «τερατώδους συγκροτήματος». Εκτός του ότι φοράνε πράγματι τρομακτικές μάσκες, οι Λόρντι επί σκηνής καίνε κομμάτια «ζωντανού κρέατος» και ανατινάσσουν μικρές κουκλίτσες που μοιάζουν στην Μπάρμπι. Το τραγούδι που επελέγη να πουν στην Αθήνα λέγεται «Σκληρό ροκ αλλελούια» και λέει «έχω φτερά στην πλάτη μου / κεραία στο κεφάλι / τα δόντια μου είναι μυτερά / και τα μάτια μου ολοκόκκινα». «Εάν πάει αυτό το τραγούδι στην Ελλάδα, εγώ θα μεταναστεύσω σε άλλη χώρα», γράφει σε ένα από τα πολλά blogspots που ασχολούνται με αυτό το θέμα ένας νεαρός που χρησιμοποιεί το όνομα «Σουόμι», που σημαίνει Φινλανδία.

«Οι Λόρντι αντιπροσωπεύουν εκείνους τους Φινλανδούς που θέλουν να φωνάξουν προς τον υπόλοιπο κόσμο "Εεε! Δεν είμαστε όλοι εδώ ανθρωπάκια της Nokia, όπως θέλει να μας εμφανίζει η κάθε πολιτικά ορθή κυβέρνηση"», λέει ο Αλεξ Νίμενεν, διευθυντής μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας.

Οι σκατιφλωροι τρεμουν μην τους χαλασει η "γιορτη" με την αρχιτσατσα βισση και τους λοιπους.
Ομως το χεβι μεταλ ειναι δυνατο και ο σατανας παρων
Να πεθανουν ολοι οι φλωροι
Και να τους γαμει ο Σατανας στην κολαση

Αναμενονται μεγαλα σκηνικα...

Ετικέτες

3 Comments:

Anonymous Ανώνυμος said...

Metal brother είδα το blog σου μου άρεσε και είπα να πω ένα γειά.
Γειά.

P.S: Για το ίδιο θέμα
http://rockordie.blog.com/620620/#cmts

30 Απριλίου 2006 στις 10:23 μ.μ.  
Blogger ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΧΡΥΣΑΥΓΟΣ said...

gevvaie telika to xebi metal viknse kai egive xamos opws eixa problepsei
as gamn8ouv oi skatoflwroi twra priv pe8avouv

21 Μαΐου 2006 στις 2:24 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

XAXAXA... akrivws adelfia, ayto akrivws... skata kai lepidi...

12 Ιουνίου 2006 στις 3:03 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home